Friday, October 14, 2016

Étcsokis csicseriborsós aprósütemény {vegán + glutén mentes}

Pár hónapja találtam ezt a receptet, ami a "Choco chip cookie" gluténmentes megfelelője, de liszt helyett csicseriborsót használ. "Mi van?" - kérdeztem én is. Elég szokatlan és valahogy nem tudtam elképzelni, hogy jó lehet, de szeretek fura dolgokat kipróbálni. Ha van valami fura kaja a boltok polcain, biztos lehetsz benne, hogy én veszek belőle. Csak, hogy ezt is kipróbáljam. Eddig mindig bejött ez a módszer. Most sem volt másként, bár kicsit sokáig tartott, mire rávettem magam.


Hozzávalók (kb 15-20 sütihez):

- 1 konzerv vagy másfél bögre csicseriborsó megmosva, megtisztítva
- fél bögre mogyoróvaj (sózott, mogyoró darabos)
- 1 csomag vaniliás cukor
- negyed bögre barna cukor
- 1 banán
- 1 csomag sütőpor
- fél bögre felaprított étcsoki


Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Turmixold le a csicseriborsót, amíg szép sima és rémes nem lesz. Adj hozzá mindent, a csoki kivételével és turmixold simává a keveréket. Végül kanállal keverd bele a csokit is, és adagold ki sütőpapírra a krémet. Nagyjából 11-13 percig kell sütni őket. Hagyd hűlni, hogy a belseje is megszilárduljon. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...