Thursday, October 13, 2016

Currys sárgaborsófőzelék {glutén mentes + vegán + diabetikus}

Amíg a következő poszthoz a keksz a sütőben sül és illatozik, addig megosztom veletek egy újabb sárgaborsó főzelék receptemet. A múltkori csilis sárgaborsófőzelék után most a currys verziót próbáltam ki, mindenki megelégedésére.




Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sárgaborsó 

- 2 ek curry por
- 1 tk frissen őrölt római kömény
- frissen őrölt bors, só
- 1 zöldséges leveskocka 
- 2 ek olivaolaj

A hagymát vágd apró kockákra, dinszteld meg az olajon, majd add hozzá a curryt és a római köményt. Enyhén piríts át és add hozzá a felaprított fokhagymát is. Öntsd hozzá a sárgaborsót is, öntsd fel kb. 1L vízzel és add hozzá a leveskockát is. Ha elfőne a víz, pótold. A végén sózd, borsózd ízlés szerint. Én szeretek hozzá adni egy kis Himalája-sós fűszer keveréket is. Adhatsz hozzá még római köményt és curryt is, ha úgy érzed.
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...